Binnenkort: TDI serie met Smartcraft en EPA Tier 3/IMO Tier II certificaten

8/30/2011

Begin 2012 zal er een belangrijke toevoeging gedaan worden aan de Cummins Mercruiser Diesel TDI motorserie. De TDI 3.0 en 4.2 motoren zullen vanaf dan worden uitgerust met de Smartcraft instrumenten. Bovendien zullen deze motoren een EPA Tier 3 en IMO Tier II certificaat ontvangen.

Momenteel worden de TDI serie motoren al standaard geleverd met instrumenten, voorzien van MFA boordcomputer. De volgende stap is het Smartcraft Vesselview® LCD display en SmartCraft® Digitale instrumenten. Deze technologie maakt het niet alleen mogelijk om op geavanceerde en gebruiksvriendelijke wijze de motordata uit te lezen, maar ook andere gegevens zoals snelheden, tankniveau's, trim- en roerhoek, etc.

In dezelfde periode zal de TDI serie nieuwe certificeringen ontvangen. De TDI 3.0 en 4.2 motoren voldoen beide met gemak aan de wereldwijde EPA Tier 3 en IMO Tier II norm. De door Volkswagen/Audi geproduceerde motoren bieden een voor de marine-markt ongeëvenaard brandstofverbruik en pk/gewicht verhouding, zonder een compromis te sluiten wat betreft kracht, prestatie en betrouwbaarheid. Dit alles door de (op de TDI 4.2 dubbele) turbo's met Variabele Turbine Geometrie en het derde generatie common-rail brandstofsysteem met piëzo aansturing. Dankzij deze gunstige eigenschappen maakt de TDI serie watersport met een schoon geweten mogelijk.

Voor zorgeloos varen worden de CMD Motoren ondersteund door een van 's werelds grootste dealernetwerken. In Nederland staat het vertrouwde Volkswagen Marine dealernetwerk gecombineerd met bestaande CMD dealers garant voor vakkundige service & onderhoud aan alle CMD Marine producten.

>> Terug naar nieuwsoverzicht
 
   
           
         
      © 2020 Aarts Dieseltechniek