Kies voor de beste prestaties op het water

Met trots presenteert CMD Marine Zeus®, 's werelds meest geavanceerde voortstuwingssysteem. De Zeus pod aandrijving zet een nieuwe standaard op het gebied van prestaties, brandstofverbruik en manoeuvreerbaarheid. Gecombineerd met het SmartCraft systeem bied Zeus een compleet voortstuwingssysteem met geïntegreerde elektronische besturing en uitlezing.

Naast de sublieme manoeuvreerbaarheid biedt het Zeus systeem tot aan:

  • 30% minder brandstofverbruik
  • 15% hogere kruissnelheid
  • 15% hogere topsnelheid

Aanleggen zonder angst

U hoeft zich nooit meer zorgen te maken wanneer u een haven of sluis nadert. Onze joystickbediening werkt simpel en intuitief. Met een handbeweging bestuurt u het schip: voor- of achteruit, zijwaarts of draaien om de middenas. Dit alles met de snelheid waarbij u het wenst.

Verbeterde bescherming

De Zeus pods hebben hun schroeven aan de achterzijde en worden geplaatst in tunnels. Op deze manier zijn de schroeven optimaal beschermd tegen objecten in het water, deze zullen worden afgeweerd door de kiel en de scheg die onder de pod geplaatst is. In het geval van een groot en/of zwaar object zal de scheg op een vooraf bepaalde plaats breken, waardoor de schade en daaruitvolgende kosten beperkt worden.

Skyhook™

Stelt u zich eens voor dat u kunt wachten voor een brug of sluis zonder constant te moeten manoeuvreren of aan te leggen. Met een druk op de knop activeert u Skyhook en wordt het schip automatisch op dezelfde positie en koers gehouden, ongeacht wind of stroming.

Zeus® is een geregistreerd handelsmerk van Mercury Marine en Cummins MerCruiser Diesel.

De Zeus pods draaien onafhankelijk van elkaar

Zeus joystick

De Zeus pods beschikken over contra roterende schroeven
   
           
         
      © 2020 Aarts Dieseltechniek